Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pajdeg | ||
| 125 g | Smör | |
| 3 dl | Vetemjöl | |
| 2 msk | Vatten | |
| Äggstanning | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 4 st | Ägg | |
| 3 dl | Mellanmjölk | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Fyllning | ||
| 0,5 st | Gul lök | |
| 100 g | Kalamataoliver | |
| 150 g | Brieost | |
| 250 g | Fryst Bladspenat | |
| 1 msk | Smör | |
| 80 g | Salami Delikatess | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Sallad | ||
| 0,5 st | Gurka | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
Sätt ugnen på 225 grader.
Pajdeg: Blanda ihop mjöl, smör och vatten i en bunke. Platta ut degen i en pajform högt upp på kanterna, lägg gärna bakplåtspapper i botten av formen. Ställ i frysen ca 5 min innan du förgräddar den i 10 min. Sänk sedan ugnstemperaturen till 175 grader när pajskalet är färdiggräddat.
Fyllning: Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en kastrull. Krama vätskan ur spenaten och fräs spenat och lök några minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
Skölj och halvera cocktailtomaterna. Skär brieosten i skivor. Lägg spenatblandning, salamiskivor, brieost och oliver i de förgräddade pajskalet. Toppa med cocktailtomaterna.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke och häll i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen har stelnat, ca 30- 40 min.
Sallad: Skölj och stimla sallad, skölj och tärna gurkan och skölj och halvera tomaterna. Lägg alla
Bild:
Sanna Livijin Wexell

4,20 kr /st

13,30 kr /l

19,75 kr /kg

288,46 kr /kg

155,90 kr /kg

61,11 kr /kg

293,75 kr /kg

111,80 kr /kg

85,00 kr /kg

74,58 kr /kg

72,50 kr

8,98 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg
