Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
2 st | Tomater | |
65 g | Salladsmix | |
Kikärtsbiffar | ||
0,5 st | Gul lök | |
0,5 st | Zucchini | |
1 st | Citron | |
3 msk | Sojamjöl | |
1 st | Ägg | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 klyfta | Vitlök | |
Zucchini och ajvarröra | ||
0,5 dl | Ajvar | |
1 dl | Yoghurt Naturell |
Skölj kikärterna och mixa dem med citronsaften.
Skala och finhacka lök och vitlök. Riv zucchinin. Blanda kikärtssmeten med zucchini, lök och vitlök. Tillsätt ägg, sojamjöl, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Forma biffar. Stek på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.
Rör ihop yoghurt och ajvar relish. Smaka av med salt.
Till servering: ca 80 g grönsallad och 3–4 tomater
Handfast-minus: Lägg upp en handflatestor mängd av kikärtsbiffarna på tallriken, servera med tre knytnävar sallad och tomater. Servera med ca 2 msk ajvarröra. Handfast: Lägg upp en handflatestor mängd av kikärtsbiffarna på tallriken. Lägg upp en knytnäve sallad och en knytnäve tomater. Ta ca 2 msk av ajvarröran till rätten. Servera med en knytnäve fullkornspasta eller råris. På din tallrik Tips: Kikärter innehåller massor av kostfiber och proteiner.
: Kikärter innehåller massor av kostfiber och proteiner.
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1