Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 1 dl | Sesampasta | |
| 3 msk | Kycklingfond | |
| 500 g | Morötter | |
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 st | Citron | |
| 60 g | Salladslök | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 3 dl | Basmatiris | |
| 700 g | Kycklinglårfile Fryst | |
| 2 msk | Honung Flytande | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 5 dl | Vatten | |
| 50 g | Smör | |
| Tillbehör | ||
| 65 g | Salladsmix | |
Värm ugnen till 175 grader.
Kyckling: Blanda tahini, honung, riven vitlök, rivet citronskal, citronsaft, olja och salt i en stor skål.
Skala och skär morötterna i sneda bitar på längden, ca 5 cm långa. Lägg ner morötterna och kycklinglårfiléer i tahinimarinaden och blanda om.
Koka upp vatten och kycklingfond.
Ta fram en ugnsfast form och fördela okokt ris i botten av formen. Fördela morötter och kyckling över riset och häll över den varma buljongen. Fördela smöret över kycklingen och lägg en citronhalva med snittytan uppåt i formen. Sätt in i ugnen i ca 35 min.
Strimla salladslöken och lägg åt sidan till servering.
Toppa kycklingen med salladslök och pressa över saft från den ugnsrostade citronen. Servera med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 888 kcal, 47 g protein, 42 g fett, 78 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

46,50 kr

13,95 kr /kg

54,24 kr /kg

111,60 kr /kg

98,50 kr /kg

1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

230,56 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

59,95 kr /kg

111,90 kr /kg

217,27 kr /kg

145,00 kr /kg