Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Salt Fint | |
5 dl | Vatten | |
50 g | Jäst Original Färsk | |
50 g | Smör | |
1 dl | Mellanmjölk | |
2 dl | Grahamsmjöl | |
3 msk | Sirap Ljus | |
10 dl | Vetemjöl |
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Häll i vattnet och mjölken och värm till fingervarmt (max 37 grader).
Smula ned jästen i en bunke och häll över lite av degvätskan från steg 1, rör om tills jästen löst sig helt och häll sedan över resterande vätska.
Rör ned salt, sirap, grahams- och vetemjöl. Arbeta ihop degen ett par minuter och låt sedan jäsa under kökshandduk i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper och skär portionsstora rutor i degen. Låt jäsa under kökshandduk 30 minuter och grädda sedan mitt i ugnen 15-20 minuter tills brödet har fin gyllenbrun färg. Låt svalna.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Mellanmjölk Lite Längre Hållbarhet 1.5% 1L Garant