Enkla grahamsrutor i långpanna
Malin Andersson

Enkla grahamsrutor i långpanna

1 t 30 minEnkelt
105,35 kr
1 portion16,66 kr per portion
Långpannebröd som räcker länge! Det som inte ska ätas direkt går alldeles utmärkt att frysa in. Den färska jästen kan bytas ut mot ett paket torrjäst.

1 tskSalt Fint
5 dlVatten
50 gJäst Original Färsk
50 gMat & Bak Smör
1 dlMellanmjölk
2 dlGrahamsmjöl
3 mskSirap Ljus
10 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Smält smöret i en kastrull på låg värme. Häll i vattnet och mjölken och värm till fingervarmt (max 37 grader).

2

Smula ned jästen i en bunke och häll över lite av degvätskan från steg 1, rör om tills jästen löst sig helt och häll sedan över resterande vätska.

3

Rör ned salt, sirap, grahams- och vetemjöl. Arbeta ihop degen ett par minuter och låt sedan jäsa under kökshandduk i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

4

Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper och skär portionsstora rutor i degen. Låt jäsa under kökshandduk 30 minuter och grädda sedan mitt i ugnen 15-20 minuter tills brödet har fin gyllenbrun färg. Låt svalna.

Bild:

Kerstin Eriksson