Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 1 msk | Majsstärkelse | |
| 3 dl | Vatten | |
| 0,5 st | Ananas Färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 550 g | Strimlad kyckling | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 3 msk | Kycklingfond | |
| 1 dl | Sweet Chili | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Basmatiris | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 st | Romansallat | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Skala och klyfta löken. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär ananas i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg. Tillsätt lök, paprika och ananas och stek under omrörning ca 5 min.
Koka ihop vatten, sweet chilisås, kycklingfond, tomatpuré, maizena och vinäger i en liten kastrull. Vispa samman till en slät sås och tillsätt till kycklingfräset. Låt det koka ihop på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomaterna. Blanda i en skål.
Servera den sötsura kycklingen tillsammans med ris och sallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 547 kcal, 36 g protein, 9 g fett, 76 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

33,95 kr /kg

19,67 kr /kg

1 Kyckling Minutstrimlor Fryst
145,38 kr /kg

63,00 kr /l

56,90 kr /kg

99,80 kr /kg

105,28 kr /kg

57,38 kr /kg

34,50 kr

139,80 kr /l

29,17 kr /kg

119,75 kr /kg

40,56 kr /l

230,56 kr /l

59,95 kr /kg