Glutenfri plommonpaj
Carina Hejde

Glutenfri plommonpaj

45 minEnkelt
241,75 kr
10 portioner7,16 kr per portion
En lättlagad paj med plommon och mandelmassa. Pajdegen är gjord på mandelmjöl, kokos och smör, vilket gör den crunchig och god.

Pajdeg
100 gMat & Bak Smör
1 dlRiven kokos
3 dlMandelmjöl
Fyllning
0,75 dlSötmandel Spån
8 stPlommon
300 gMandelmassa
1 stÄgg
50 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en springform med bakplåtspapper

2

Pajskal: Tärna smöret och blanda med mandelmjöl och riven kokos till en kladdig deg. Tryck ut degen i formen och låt pajskalet vila i kylen ca 15 min.

3

Fyllning: Riv mandelmassan. Halvera och kärna ur plommonen.

4

Smält smöret i en kastrull.

5

Vispa upp ägget och blanda ner riven mandelmassa och smält smör till en kräm.

6

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 5 min.

7

Fördela plommonen i pajskalet och klicka över mandelkrämen. Toppa med mandelspån och grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 min. Låt pajen svalna helt och ta sedan bort kanten på springformen.

8

Servera pajen med vaniljsås eller glass.

Bild:

Nurlan Emir