Parmesangratinerad kyckling på grönkålsbädd
Mari Bergman

Parmesangratinerad kyckling på grönkålsbädd

30 minEnkelt
350,90 kr
4 portioner36,90 kr per portion
Superenkel varmrätt med mycket smak och få ingredienser! Stekt kyckling serveras på en bädd av fräst grönkål och toppas med en härlig parmesanblandning. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskKycklingfond
1 krmSalt Fint
2 dlBasmatiris
1 mskOlivolja
Köp hem
100 gParmesanost
600 gFärsk kycklingfilé
2 mskCitron
1,5 dlVispgrädde
125 gGrönkål
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Fräs grönkålen i lite olja så att den mjuknar. Lägg över grönkålen i en ugnsfast form. Torka ur pannan.

3

Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp ny olja i stekpannan och bryn kycklingfiléerna på hög värme ca 1 min/sida så att de får en fin stekyta. Lägg kycklingen i formen över grönkålen.

4

Riv osten och blanda med grädde, kycklingfond, citronsaft, en nypa salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen i ca 15 min.

5

Servera den parmesangratinerade kycklingen med t. ex. ris.

Näringsvärde: 672 kcal, 53 g protein, 28 g fett, 51 g kolhydrater

Bild:

Lina Eriksson