Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Kycklingfond | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 dl | Basmatiris | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Köp hem | ||
| 100 g | Parmesanost | |
| 600 g | Färsk kycklingfilé | |
| 2 msk | Citron | |
| 1,5 dl | Vispgrädde | |
| 125 g | Grönkål | |
Värm ugnen till 175 grader.
Fräs grönkålen i lite olja så att den mjuknar. Lägg över grönkålen i en ugnsfast form. Torka ur pannan.
Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp ny olja i stekpannan och bryn kycklingfiléerna på hög värme ca 1 min/sida så att de får en fin stekyta. Lägg kycklingen i formen över grönkålen.
Riv osten och blanda med grädde, kycklingfond, citronsaft, en nypa salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen i ca 15 min.
Servera den parmesangratinerade kycklingen med t. ex. ris.
Näringsvärde: 672 kcal, 53 g protein, 28 g fett, 51 g kolhydrater
Bild:
Lina Eriksson

473,00 kr /kg

149,00 kr

54,24 kr /kg

69,00 kr /l

164,75 kr /kg

34,50 kr

230,56 kr /l

29,17 kr /kg

59,95 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l