Pasta med smörstekta kantareller och vispad mozzarella
Mari Bergman

Pasta med smörstekta kantareller och vispad mozzarella

30 minEnkelt
414,70 kr
4 portioner40,47 kr per portion
Gillar du burrata? Då gillar du antagligen också mozzarella som är vispad med olivolja. Precis lika krämigt och gott som burrata men lite billigare. Här har vi toppat härligheten på pasta med smörstekta kantareller. Kantarellerna går utmärkt att byta ut mot annan valfri svamp. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 stVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
2 stSchalottenlök
2 tskOlivolja
1 krmSvartpeppar
50 gMat & Bak Smör
Köp hem
1 stPersilja - färsk
400 gTagliatelle
300 gKantareller
200 gMozzarellaost
1 stCitron - Eko
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Ansa kantarellerna och dela stora kantareller i mindre bitar.

3

Stek lök, vitlök och kantareller i hälften av smöret tills all vätska har kokat in och kantarellerna börjar bli lite krispiga. Salta och peppra efter smak och tillsätt en halv kruka finhackad persilja.

4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Vispa mozzarellan tillsammans med en nypa salt, rivet citronskal från en halv citron, lite citronsaft och olivolja med hjälp av en stavmixer.

6

Sila av pastavattnet.

7

Lägg upp pastan på ett serveringsfat och toppa med de smörstekta kantareller.

8

Bryn resterande smör i stekpannan och ringla smöret över pastan och kantarellerna.

9

Toppa pastan med klickar av den vispade mozzarellan, finhackad persilja och rivet citronskal.

Bild:

Susanna Blåvarg