Gå vidare till huvudinnehåll
Pancetta-lindade halloumi fries
Mari Bergman

Pancetta-lindade halloumi fries

20 minEnkelt
180,30 kr
4 portioner38,95 kr per portion
Att linda pancetta runt halloumi är ett perfekt snack. Doppa i en god dippsås som chipotlesalsa för riktigt god smak.

400 gHalloumi
1 stPersilja - färsk
2 dlSalsa
2 dlRapsolja
200 gPancetta
Instruktioner
1

Skiva halloumin i 1 centimeter tjocka stavar. Torka stavarna torra med hushållspapper och lägg dem på en skärbräda. Linda 1-2 stycken pancettaskivor runt varje halloumistav.

2

Hetta upp 1 centimeter olja i en stekpanna och fritera halloumistavarna i omgångar, i cirka 2 minuter per sida. Lägg över dem på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av. Halloumin släpper mycket vätska i oljan så den behöver bytas ut till ny olja när hälften av stavarna är friterade.

3

Lägg upp alla halloumifries på ett fat, strö över lite hackad persilja och servera med chipotlesalsa.

Bild:

Roland Persson