Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Citron | |
| 250 g | Vaxbönor | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Frittata | ||
| 2,5 dl | Mellanmjölk | |
| 1 krm | Chiliflakes | |
| 500 g | Sötpotatis | |
| 5 st | Ägg | |
| 150 g | Fetaost | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 1 st | Grönsaksbuljong | |
| 1 st | Broccoli Färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Frittata: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och tärna sötpotatisen. Skölj och dela broccolin i mindre buketter och skala och skiva stammen. Skala och grovhacka rödlök och vitlök.
Blanda samman allting i en ugnsfast form. Krydda med lite salt och peppar och ringla över lite olja.
Vispa ihop ägg, mjölk, grönsaksbuljong och chiliflakes. Skölj och finhacka basilika och tillsätt till äggstanningen. Häll äggstanningen i formen och smula över fetaost. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills äggstanning stelnat.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten till vaxbönorna och koka dem ca 1 min. Häll sedan av vattnet. Lägg upp bönorna i en skål och tillsätt finhackad persilja och pressa över lite citronsaft. Krydda med en nypa salt och peppar och servera till frittatan.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 438 kcal, 24 g protein, 22 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

54,24 kr /kg

51,00 kr /kg

21,95 kr /st

13,30 kr /l

39,86 kr /kg

4,20 kr /st

159,67 kr /kg

30,00 kr /kg

179,67 kr /kg

67,80 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

37,95 kr

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

3,99 kr /l