Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köp hem | ||
| 1 st | Broccoli Färsk | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 600 g | Färsk kycklingfilé | |
| 1 st | Lime | |
| 4 msk | Hoisinsås | |
| Från ditt skafferi | ||
| 3 dl | Basmatiris | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 tsk | Chiliflakes | |
| 2 msk | Japansk soja | |
| 0,5 msk | Råsocker Strö | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,5 dl | Majsstärkelse | |
| 2 msk | Rapsolja | |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp en kastrull med saltat vatten till kycklingen.
Tärna tinad kyckling och koka den 2-3 min. Sila av vattnet och spola kycklingen kall och torka lite lätt med papper så att kycklingen inte är blöt.
Häll majsstärkelse i en form/skål och vänd runt kycklingbitarna.
Dela broccolin i mindre buketter. Skala och riv ingefära och vitlök.
Blanda samman hoisinsås, japansk soja, chiliflakes och råsocker i en liten skål.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek kyckling och broccoli tillsammans med ingefära och vitlök på medelhög- hög värme tills kycklingen får en fin krispig stekyta.
Tillsätt såsen i pannan och låt såsen koka in snabbt. Blanda om så att såsen täcker kyckling och broccoli ordentligt. Ta av pannan från värmen.
Tillsätt rivet limeskal och limesaft i riset.
Lägg upp riset i skålar och toppa med sticky chicken.
Bild:
Lina Eriksson

67,80 kr /kg

299,00 kr /kg

215,00 kr /kg

52,66 kr /kg

145,83 kr /kg

76,00 kr /kg

217,27 kr /kg

998,21 kr /kg

159,67 kr /l

49,00 kr /kg

87,60 kr /kg

57,38 kr /kg

49,90 kr /l

