Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Grönsakssallad | ||
| 150 g | Fetaost | |
| 1 st | Rödlök | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 290 g | Röda Linser Förkokta | |
| 3 dl | Quinoa | |
| 250 g | Skogschampinjoner | |
| 2 krm | Salt | |
| 1 st | Granatäpple | |
| 0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 70 g | Machesallat | |
| 0,5 st | Zucchini | |
| Dressing | ||
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Basilika - färsk | |
| 1,5 msk | Balsamvinäger | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Grönsakssallad: Koka quinoa i rikligt med vatten ca 12 min. Sila sedan av den och spola kall.
Skölj och tärna zucchini och paprika. Skär svampen i kvartar och skala och grovhacka löken. Blanda grönsakerna på en plåt med olja, salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 15-20 min.
Dressing: Mixa olja, balsamvinäger, honung, basilikablad, salt och peppar i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
Grönsakssallad: Skölj salladen och lägg upp på ett fat. Sila av linserna och spola i kallt vatten.
Servering: Blanda den kokta, kalla quinoan med dressingen och linserna. Lägg quinoablandningen över salladen och toppa med de rostade grönsakerna, smulad fetaost, granatäppelkärnor och hackad persilja.
Näringsvärde: 578 kcal, 20 g protein, 30 g fett, 48 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

159,67 kr /kg

30,00 kr /kg

56,90 kr /kg

84,78 kr /kg

101,90 kr /kg

2 Skogschampinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1
234,75 kr /kg

59,80 kr /kg

1 Bladpersilja knippe flow Klass1
149,75 kr /kg

291,54 kr /kg

49,83 kr /kg

179,67 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

131,90 kr /l

111,90 kr /kg