Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Gurka | |
| 3 dl | Basmatiris | |
| 0,75 st | Orange Paprika | |
| 250 g | Vanliga morötter | |
| Chicken nuggets | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 dl | Ströbröd | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 50 g | Cashewnötter Naturella | |
| 700 g | Kycklingfile | |
| 1 st | Ägg | |
| Sås | ||
| 2 krm | Salt | |
| 400 g | Kokosmjölk | |
| 1 tsk | Röd Currypasta | |
| 2 tsk | Honung Flytande | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Lime | |
| 0,5 msk | Japansk soja | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sås: Skala och finhacka vitlöken. Häll kokosmjölken i en kastrull och tillsätt vitlök, currypasta/ sambal oelek, honung och soja. Låt såsen stå och småkoka till servering.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Chicken nuggets: Smörj en ugnsplåt med lite olivolja.
Mixa eller grovhacka cashewnötterna och blanda dem med ströbröd i en djup tallrik. Knäck ägget i en annan djup tallrik. Skär kycklingen i mindre bitar om du har hela kycklingbröst. Salta och peppra.
Doppa kycklingbitarna först i ägget och sedan i nöt- och ströbrödsblandningen. Lägg alla kycklingbitar på plåten och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen tills kycklingbitarna har fått en fin gyllenbrun färg och är genomstekta, ca 15- 20 min.
Tillbehör: Skala morötterna och skölj gurkan och paprikan. Skär grönsakerna i stavar och lägg upp på ett fat.
Sås: Smaka av såsen med pressad limesaft och en nypa salt.
Servera chicken nuggets med kokossås, grönsaksstavar och ris.
Näringsvärde: 772 KCAL 50 G PROTEIN 32 G FETT 67 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd

62,78 kr /kg

63,93 kr /kg

13,95 kr /kg

255,80 kr /kg

149,00 kr

4,20 kr /st

75,80 kr /l

181,36 kr /kg

52,66 kr /kg

59,95 kr /kg

29,17 kr /kg

44,88 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

111,90 kr /kg

217,27 kr /kg

296,67 kr /l