Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Knäcktäcke | ||
3 dl | Havregryn | |
150 g | Smör | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Strösocker | |
1 tsk | Bakpulver | |
Topping | ||
50 g | Chokladkaka Vit | |
Fyllning | ||
225 g | Jordgubbar | |
500 g | Färsk rabarber | |
1 msk | Potatismjöl |
Skär rabarbern i centimeterstora bitar, lägg dem i en smord pajform och strö över lite potatismjöl.
Skiva jordgubbarna och sprid ut dem över rabarbern.
Knäcktäcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirapen och vispgrädden, rör ihop och ta av från plattan.
Blanda havregryn, mjöl, socker och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ihop det med smörblandningen. Häll smeten över rabarbern och jordgubbarna.
Grovriv den vita chokladen och lägg på toppen.
Grädda kakan i 175° i ca 25 min eller tills ytan blivit knäckig.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Jordgubbar Frysta 750g Magnihill
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens