Gå vidare till huvudinnehåll
Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat
Mari Bergman

Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

20 minMedel
181,30 kr
4 portioner 44,48 kr per portion
Krämigt och gott laxrecept på endast fem huvudingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt
0,5 mskVitvinsvinäger
0,5 dlVatten
2 krmSvartpeppar
1 mskFiskfond
Köp hem
100 gSalladslök
500 gLaxfilé Fryst
65 gFärsk bladspenat
3 dlVispgrädde
100 gSoltorkade Tomater
Instruktioner
1

Skär laxfilén i 8 st kuber. Krydda med salt och peppar runt om. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn laxbitarna hastigt runt om så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur laxbitarna och lägg på en tallrik.

2

Skala och riv vitlök. Fräs vitlöken mjuk i lite ny olja i stekpannan. Tillsätt grädde, fiskfond och vitvinsvinäger i pannan och låt såsen sjuda i 5 min.

3

Sila av oljan från de soltorkade tomaterna. Skölj och finstrimla salladslöken. Tillsätt soltorkade tomater, hälften av salladslöken och spenat i gräddsåsen. Späd med vatten om såsen känns för tjock och låt puttra i 2 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Lägg laxbitarna i såsen och låt de puttra i såsen i 2 min. Strö över resten av salladslöken.

Servera laxen med ris, kokt gryn eller potatis.

Bild:

Sam Britz