Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Buljong | ||
| 1 st | Broccoli Färsk | |
| 250 g | Skogschampinjoner | |
| 2 msk | Vitvinsvinäger | |
| 1 msk | Sirap Agave | |
| 125 g | Grönkål | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1,7 l | Vatten | |
| 250 g | Äggnudlar | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 1 dl | Gula Ärtor | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 2 st | Schalottenlök | |
| 4 msk | Japansk soja | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 4 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Topping | ||
| 20 g | Alger | |
| 1 st | Bladpersilja - färsk | |
| 50 g | Groddar | |
Buljong: Koka de gula ärtorna i saltat vatten i ca 20 min.
Skala och finhacka schalottenlök. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilipeppar och skär champinjonerna i kvartar.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära, chili och svamp på medelvärme i ca 5 min. Tillsätt ärtorna och det kokande vattnet, buljong, soja, vitvinsvinäger och honung/agavesirap. Sjud under lock i ca 20 min.
Skär broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Repa av blad från grönkålen (spara fyra hela grönkålsblad till topping).
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem sedan kalla.
Topping: Lägg algsalladen i blöt och skölj groddarna.
Buljong: Tillsätt broccoli och grönkålsblad i ramenbuljongen och sjud i 2 min.
Servering Sila av vattnet från algerna. Fördela nudlar och hela grönkålsblad i soppskålar. Tillsätt buljongen och toppa med algsallad, groddar, persilja och ditt val av protein.
Välj protein: · Kokta ägghalvor · Ugnsstekt kyckling i skivor · Stekt krispig tofu
Bild:
Charlie Drevstam

67,80 kr /kg

2 Skogschampinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1
234,75 kr /kg

119,90 kr /kg

25,95 kr

59,80 kr /kg

23,95 kr /kg

238,00 kr /kg

51,80 kr /kg

299,00 kr /kg

1 947,50 kr /kg

1 Bladpersilja knippe flow Klass1
134,75 kr /kg

133,06 kr /kg

139,80 kr /l

217,27 kr /kg

40,56 kr /l

296,67 kr /l

1 Veggiebuljong Gluten & Jästfri EKO
341,25 kr /kg

29,17 kr /kg
