Gå vidare till huvudinnehåll
Chips med chark och krämig brieost
Silje Feiring

Chips med chark och krämig brieost

15 minEnkelt
233,35 kr
8 portioner 20,41 kr per portion
Krispiga chips med smält brie, söt fikonmarmelad, salt lufttorkad skinka, frisk dill och lite syrlig saltgurka. En superenkel och lyxig snacksrätt – perfekt till helgmyset eller när du vill imponera på gästerna!
Ingredienser
150 gChips lättsaltade
190 gBrieost
120 gProsciutto
100 gSaltgurka
85 gFikonmarmelad
0,5 stDill - färsk, kruka
Instruktioner
1

Förvärm ugnen till 200 grader och fördela chipsen jämnt på en plåt med bakplåtspapper.

2

Riv brieosten i bitar med händerna och sprid ut över chipsen tillsammans med små klickar fikonmarmelad. Grädda mitt i ugnen i 7–8 minuter, tills osten börjar smälta.

3

Hacka saltgurkan i små tärningar medan chipsen är i ugnen.

4

Ta ut plåten och toppa med skinka, hackad saltgurka och färsk dill. Servera genast.

Osten kan rivas som i receptet, eller skäras i skivor eller små bitar om du vill undvika kladd. Du kan gärna byta ut prosciutton mot annan lufttorkad skinka, och hoppa över saltgurkan om du vill.

Bild:

Silje Feiring