Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfri kladdkaka
Mari Bergman

Glutenfri kladdkaka

30 minEnkelt
179,35 kr
8 portioner 5,90 kr per portion
En kladdig kladdkaka som kan bakas på valfritt glutenfritt mjöl. Utgå från ca 100 g/ 1,5 dl mjöl . Välj mellan rismjöl, mandelmjöl, bovetemjöl eller färdig glutenfri mjölmix.
Ingredienser
150 gSmör
3 stÄgg
3 dlStrösocker
75 gRismjöl, ca 1 dl
25 gMandelmjöl, ca 0,5 dl
1 dlKakao
1 tskVaniljsocker
1 krmSalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 180 grader. Klä en springform ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.

2

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.

3

Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.

Tänk på att alla ugnar är olika och att ugnstiden kan variera.

Bild:

Susanna Blåvarg