Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Gryta | ||
| 300 g | Morötter | |
| 1 st | Gul lök | |
| 4 klyfta | Vitlök | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 500 g | Kycklingben | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 300 g | Salsiccia | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 1 tsk | Dragon - torkad | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 4 dl | Vatten | |
| 390 g | Krossade Tomater | |
| 3 msk | Kycklingfond | |
| 2 st | Lagerblad | |
| 1 tsk | Salt | |
| 3 krm | Svartpeppar | |
| 380 g | Vita Bönor Stora | |
| Tillbehör | ||
| 200 g | Surdegsbröd | |
Skala och skär morötter i stora bitar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär paprikan i stora bitar. Dela korven i tre bitar.
Hetta upp hälften av olivoljan i en stor tjockbottnad gryta. Bryn kycklingbenen runt om så att de får färg. Ta upp kycklingbenen och lägg åt sidan.
Tillsätt lite mer olivolja i grytan och lägg ner korv, lök, vitlök, morötter, paprika, timjan och dragon. Fräs under omrörning i ca 5 minuter på medelvärme.
Tillsätt vatten, krossade tomater, kycklingfond, lagerblad, salt och peppar. Lägg ner kycklingbenen i grytan och låt koka upp. Sänk sedan värmen och sjud grytan under lock i ca 30 minuter.
Sila av bönorna och tillsätt i slutet av koktiden. Smaka av grytan med salt och peppar och servera tillsammans med ett gott bröd.
Bild:
Susanna Blåvarg

13,95 kr /kg

19,67 kr /kg

217,27 kr /kg

73,00 kr /kg

41,50 kr /kg

209,83 kr /kg

135,80 kr /l

37,18 kr /kg

84,78 kr /kg

58,38 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr

2 263,33 kr /kg

3 772,22 kr /kg

119,75 kr /kg

230,56 kr /l

3 737,50 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg


