Gå vidare till huvudinnehåll
Pannbiffar i gräddsås med rostad potatis
Mari Bergman

Pannbiffar i gräddsås med rostad potatis

45 minEnkelt
285,20 kr
4 portioner 32,03 kr per portion
Klassiska pannbiffar med gräddsås går alltid hem när suget efter husmanskost slår in. Här serveras dem tillsammans med rostad potatis och broccoli. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 stGul lök
400 gBlandfärs
900 gPotatis
3 dlVispgrädde
1 stBroccoli Färsk
Från ditt skafferi
20 gSmör
0,5 mskOlivolja
1 stÄgg
1 dlStröbröd
0,5 dlStandardmjölk
2 mskKalvfond Buljong
1 tskJapansk soja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Potatis: Skölj potatisen och skär i tunna skivor. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30 minuter.

3

Pannbiffar: Skala och finhacka löken. Stek löken glansig i smör i en stekpanna på medelvärme.

4

Häll över löken i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, mjölk, 1 msk köttfond, ½ tsk salt och svartpeppar efter smak. Blanda om ordentligt och tillsätt färsen. Blanda försiktigt till en jämn färssmet.

5

Forma 8 st pannbiffar och lägg på en skärbräda.

6

Hetta upp lite olja och smör i pannan och stek pannbiffarna på medelhög värme i ca 2 minuter på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de steka ytterligare i 5 minuter. Lyft ur biffarna ur pannan och tillsätt grädde, 1 msk köttfond och soja i pannan. Låt såsen puttra i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

7

Lägg tillbaka biffarna i såsen och sjud på låg värme i 2 minuter.

8

Dela broccolin i mindre buketter. Koka broccolin i saltat vatten i 1 minut. Sila av vattnet och lägg upp broccoli och potatis på ett fat.

9

Servera pannbiffarna i såsen tillsammans med potatis och broccoli.

Bild:

Susanna Blåvarg