Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
1 st | Gul lök | |
400 g | Blandfärs | |
900 g | Potatis | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 st | Broccoli Färsk | |
Från ditt skafferi | ||
20 g | Smör | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 st | Ägg | |
1 dl | Ströbröd | |
0,5 dl | Standardmjölk | |
2 msk | Kalvfond Buljong | |
1 tsk | Japansk soja |
Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Skölj potatisen och skär i tunna skivor. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30 minuter.
Pannbiffar: Skala och finhacka löken. Stek löken glansig i smör i en stekpanna på medelvärme.
Häll över löken i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, mjölk, 1 msk köttfond, ½ tsk salt och svartpeppar efter smak. Blanda om ordentligt och tillsätt färsen. Blanda försiktigt till en jämn färssmet.
Forma 8 st pannbiffar och lägg på en skärbräda.
Hetta upp lite olja och smör i pannan och stek pannbiffarna på medelhög värme i ca 2 minuter på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de steka ytterligare i 5 minuter. Lyft ur biffarna ur pannan och tillsätt grädde, 1 msk köttfond och soja i pannan. Låt såsen puttra i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka biffarna i såsen och sjud på låg värme i 2 minuter.
Dela broccolin i mindre buketter. Koka broccolin i saltat vatten i 1 minut. Sila av vattnet och lägg upp broccoli och potatis på ett fat.
Servera pannbiffarna i såsen tillsammans med potatis och broccoli.
Bild:
Susanna Blåvarg
36,88 kr /kg
109,00 kr /kg
22,17 kr /kg
93,17 kr /l
87,80 kr /kg
145,00 kr /kg
132,67 kr /l
4,10 kr /st
44,88 kr /kg
13,97 kr /l
230,56 kr /l
303,33 kr /l