Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gurka | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Chilipeppar Röd, finhackad | |
10 g | Koriander - färsk, grovt hackad | |
10 g | Thaibasilika, grovt hackad | |
1 msk | Färsk ingefära, riven | |
2 msk | Japansk soja | |
1 msk | Brunt Farinsocker | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
1 msk | Chiliolja | |
1 msk | Sesamolja | |
3 msk | Sesamfrö |
Skölj gurkan och skär bort ändbitarna. Dela den på längden och använd sedan en kavel eller baksidan av en liten kastrull för att banka den platt. Skär därefter i skivor tvärs över.
Skala och finhacka vitlök och chili, grovhacka koriander och thailändsk basilika, och riv ingefära. Lägg allt i en skål tillsammans med soja, farinsocker, vitvinsvinäger, chiliolja och sesamolja.
Blanda väl med den krossade gurkan, toppa med sesamfrön och servera.
Bild:
Silje Feiring
70,19 kr /kg
199,09 kr /kg
220,00 kr /kg
134,75 kr /kg
1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1
26,95 kr /st
319,00 kr /kg
303,33 kr /l
49,90 kr /kg
138,00 kr /l
261,67 kr /kg
276,67 kr /l
972,37 kr /kg