Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 3 dl | Sushiris | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 0,5 msk | Vitvinsvinäger | |
| 1 tsk | Strösocker | |
| 2 klyfta | Vitlök | |
| 100 g | Böngroddar | |
| 1 msk | Sesamolja | |
| 2 msk | Smör | |
| 130 g | Färsk bladspenat | |
| 250 g | Korshags, varmrökt lax med Chili & Sesam | |
| 4 st | Ägg, gulorna | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 150 g | Kimchi | |
| 1 tsk | Sesamfrö | |
Skölj sushiriset noga. Lägg riset i rikligt med kallt vatten och låt stå 20 minuter.
Skär gurkan i små tärningar och blanda med vinäger, socker, 1⁄2 riven vitlöksklyfta och 1 krm salt. Blanda böngroddarna med sesamolja och 1 krm salt.
Häll av riset och låt rinna av ordentligt i en sil. Koka enligt anvisning på förpackning.
Finhacka resten av vitlöken. Smält smöret i en panna och tillsätt vitlöken, stek tills den börjar mjukna och tillsätt spenaten. Stek tills spenaten precis blivit mjuk, salta lite.
Fördela riset i fyra skålar. Toppa riset med gurka, böngroddar, spenat, kimchi och lax. Lägg äggulan i mitten och strö över sesamfrön.
Bild:
Korshags

61,90 kr /kg

62,78 kr /kg

217,27 kr /kg

133,06 kr /kg

246,33 kr /l

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

559,60 kr /kg

4,20 kr /st

223,02 kr /kg

36,95 kr

139,80 kr /l

22,50 kr /kg

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg
