Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Köp hem | ||
| 900 g | Potatis Fast | |
| 500 g | Fläskkotlett | |
| 400 g | Färska champinjoner | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 150 g | Haricot Verts | |
| Från ditt skafferi | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 25 g | Smör | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 3 klyfta | Vitlök | |
| 1 msk | Oxfond | |
| 1 tsk | Dijonsenap | |
| 1 tsk | Japansk soja | |
| 2 dl | Vatten | |
Värm ugnen till 200 grader.
Skiva potatisen och blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
Skiva champinjonerna och skala och finhacka vitlöken.
Salta och peppra fläskkotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek köttet på medelhög-hög värme i ca 1-2 minuter på varje sida så att köttet får en fin stekyta. Lyft ur köttet ur pannan och lägg på en tallrik.
Hetta upp lite ny olja och smör i pannan och stek champinjonerna gyllene. Tillsätt timjan och vitlök och stek ytterligare några minuter. Tillsätt grädde, köttfond, dijonsenap, soja och vatten och låt såsen sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner de stekta kotletterna i såsen och låt de bli varma och genomstekta.
Sjud haricots vertsen i saltat vatten i ca 2 minuter. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.
Servera kotletterna i svampsåsen tillsammans med rostad potatis och haricots verts.
Bild:
Susanna Blåvarg

22,17 kr /kg

175,00 kr /kg

71,80 kr /kg

69,00 kr /l

193,00 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

33,95 kr

230,56 kr /l

153,26 kr /kg

296,67 kr /l