Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Köp hem | ||
| 600 g | Torskrygg | |
| 140 g | Bacon Skivat | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 175 g | Färsk bladspenat | |
| Från ditt skafferi | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 2 krm | Svartpeppar | |
| 1 st | Rödlök | |
| 2 klyfta | Vitlök | |
| 25 g | Smör | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Basilika - torkad | |
| 2 tsk | Tomatpuré | |
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 1 dl | Vatten | |
Salta och peppra fiskbitarna efter smak. Strimla baconet tunt.
Tärna paprika och finhacka rödlök och vitlök.
Stek baconet krispigt i en panna utan fett. Häll över baconet på hushållspapper.
Torka ur pannan och tillsätt lite olivolja och smör. Stek fiskbitarna i 1-2 minuter på båda sidor så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur fisken och lägg över på en tallrik.
Gör rent pannan. Tillsätt olivolja i pannan och fräs rödlök, vitlök, paprika och basilika i ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 30 sekunder. Tillsätt grädde, lite vinäger, ca 1 tsk salt och peppar efter smak. Låt såsen puttra i 5 minuter på medelvärme. Tillsätt spenat i pannan och låt den mjukna.
Lägg ner fiskbitarna i såsen och låt fisken bli varm. Strö över bacon och servera tillsammans med valfritt tillbehör.
Bild:
Susanna Blåvarg

297,62 kr /kg

44,95 kr

56,90 kr /kg

69,00 kr /l

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

30,00 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

33,95 kr

119,75 kr /kg

139,80 kr /l