Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pulled “beef” | ||
400 g | Vegetarisk Pulled | |
0,5 st | Rödlök | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
25 g | Taco Kryddmix | |
2 msk | Rapsolja | |
Pico de gallo | ||
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Lime | |
1 st | Koriander, kruka | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar | |
Majs | ||
380 g | Majskorn | |
30 g | Jalapeno Färsk, 1 st | |
25 g | Smör | |
3 krm | Salt Fint | |
Tillbehör | ||
185 g | Tortillachips | |
1 dl | Ostsås | |
1 st | Lime |
Pico de gallo: Skölj och tärna tomaterna och skölj och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda samman i en skål och tillsätt finhackad koriander, rivet limeskal, limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Majs: Sila av vätskan från majsen och finhacka jalapeno. Fräs majs och jalapeno i smöret och krydda med salt.
Pulled "beef": Skala och finhacka rödlök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek pulled beef med lök och vitlök i ca 4-5 minuter. Krydda med tacokrydda.
Lägg upp nachochips på fat och strö över pulled beef, pico de gallo och majs. Ringla över cheddarsås och strö lite korianderblad över. Servera med limeklyftor.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant