Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 100 g | Smör | |
| 1 st | Schalottenlök | |
| 6 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Farinsocker | |
| 2 tsk | Rökt paprikapulver | |
| 1 tsk | Chiliflakes | |
| 1 tsk | Chilipulver | |
| 0,5 tsk | Cayennepeppar | |
| 1 tsk | Lökpulver | |
| 2 krm | Kanel Malen | |
| 2 krm | Kardemumma Mald | |
| 2 krm | Ingefära Malen | |
| 0,5 dl | Skaldjursfond | |
| 1 st | Citron - Eko | |
| 2 msk | Vatten | |
| 0,5 st | Persilja - färsk, kruka | |
Smält hälften av smöret i en kastrull på låg värme.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Tillsätt löken till det smälta smöret och låt löken fräsa i smöret på medelvärme i ca 2 minuter. Tillsätt resterande smör i kastrullen och låt det bryna till en ljusbrun färg. Rör om hela tiden så att löken inte bränns vid.
Tillsätt alla torkade kryddor, fond, saften från 1/2 citron och vatten. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 15 minuter.
Tillsätt finhackad persilja och rivet citronskal och smaka av såsen.
Servera såsen varm att doppa dina skaldjur i.
Bild:
Susanna Blåvarg

51,80 kr /kg

49,90 kr /kg

31,95 kr

230,56 kr /l

68,44 kr /kg

21,95 kr /st

145,00 kr /kg

217,27 kr /kg

37,95 kr

31,95 kr

31,95 kr

29,95 kr

32,95 kr

35,50 kr

26,95 kr
