Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
400 g | Fusilli | |
250 g | Aubergine | |
250 g | Körsbärstomater | |
150 g | Fetaost | |
1 st | Basilika - färsk | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar, efter smak | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Olivolja |
Värm ugnen till 200 grader.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
Ta fram en ugnsfast form. Tärna auberginen och skala och riv vitlök.
Blanda samman aubergine, cocktailtomater, vitlök och hälften av olivoljan i formen. Krydda med salt och peppar efter smak. Gör plats i mitten av formen och lägg ner ett block fetaost. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Sila av pastavattnet och tillsätt lite olivolja till pastan.
Ta ut formen ur ugnen och tillsätt den kokta pastan samt grovt hackade basilikblad. Blanda om ordentligt. Klart att servera.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria