Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Glass | ||
5 dl | Vispgrädde | |
150 g | Färsk ingefära | |
2 st | Lime | |
397 g | Kondenserad mjölk | |
1 krm | Flingsalt | |
Ananas | ||
2 st | Ananas Färsk | |
80 g | Mandlar | |
0,5 msk | Rapsolja | |
1 msk | Honung Flytande | |
50 g | Smör | |
4 msk | Kokoschips |
Glass: Vispa grädde fluffigt.
Skala ingefäran och pressa i en juicemaskin så att du får 3/4 dl ingefärssaft.
Blanda kondenserad mjölk i en bunke med ingefärssaft, limeskal, limesaft och salt. Vänd ner den vispade grädden och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form och ställ in i frysen i 6 tim.
Ananas: Skär ananasen i klyftor och grilla gyllene runt om.
Grovhacka mandlarna och bryn i rapsolja på medelvärme i en panna i ca 2 min. Tillsätt honung och salt. Rosta ytterligare i ca 1 min. Vänd runt ordentligt.
Bryn smöret i en liten kastrull.
Servering: Lägg upp grillade ananasbitar på tallrikar, lägg på några kulor glass. Ringla över lite brynt smör och toppa med rostade mandlar och kokoschips.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kokoschips Naturella EKO/Fairtrade