Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad ananas med brynt smör och ingefärsglass
Mari Bergman

Grillad ananas med brynt smör och ingefärsglass

1 tMedel
222,15 kr
8 portioner15,90 kr per portion
Den perfekt sommardesserten! Enkelt och gott med grillad ananas. Här serverar vi ananasen med hemgjord ingefärsglass men det går lika bra med en kula vaniljglass. Gör du egen glass kan en juicemaskin underlätta men det går även att riva ingefäran och pressa ut saften genom en finmaskig sil.

Glass
5 dlVispgrädde
150 gFärsk ingefära
2 stLime
397 gKondenserad mjölk
1 krmFlingsalt
Ananas
2 stAnanas Färsk
80 gMandlar
0,5 mskRapsolja
1 mskHonung Flytande
50 gSmör
4 mskKokoschips
Instruktioner
1

Glass: Vispa grädde fluffigt.

2

Skala ingefäran och pressa i en juicemaskin så att du får 3/4 dl ingefärssaft.

3

Blanda kondenserad mjölk i en bunke med ingefärssaft, limeskal, limesaft och salt. Vänd ner den vispade grädden och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form och ställ in i frysen i 6 tim.

4

Ananas: Skär ananasen i klyftor och grilla gyllene runt om.

5

Grovhacka mandlarna och bryn i rapsolja på medelvärme i en panna i ca 2 min. Tillsätt honung och salt. Rosta ytterligare i ca 1 min. Vänd runt ordentligt.

6

Bryn smöret i en liten kastrull.

7

Servering: Lägg upp grillade ananasbitar på tallrikar, lägg på några kulor glass. Ringla över lite brynt smör och toppa med rostade mandlar och kokoschips.

Bild:

Susanna Blåvarg