Krispig kycklingburgare med chipotlemajo
Mari Bergman

Krispig kycklingburgare med chipotlemajo

30 minMedel
339,10 kr
4 portioner41,82 kr per portion
Krispigt stekt kyckling med inlagd asiatisk gurka och chipotlemajo mellan två hamburgerbröd kan inte bli annat än otroligt gott. Utmana din vanliga hamburgare meddetsamma. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem fem
600 gKyckling Minutfilé
1 stGurka
280 gHamburgerbröd
50 gHuvudsallat
1 dlMajonnäs Smaksatt, Chipotlemajonnäs
Från ditt skafferi
1 krmSalt Fint, efter smak
1 krmSvartpeppar Hel, efter smak
1 stÄgg
100 gPanko
0,5 stRödlök
1 tskJapansk soja
2 tskRapsolja
1 tskHonung Flytande
2 krmChiliflakes
1 tskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Vispa upp ägget i en skål och lägg pankoströbrödet på en tallrik. Vänd kycklingen först i ägget och sedan i panko. Lägg dem sedan på en ren skärbräda.

2

Skala och skiva rödlöken.

3

Skiva gurkan tunt och blanda med soja, 1 tsk rapsolja, honung, chiliflakes och vitvinsvinäger i en skål.

4

Stek bröden i lite rapsolja eller smör i en stekpanna så att det får en gyllene yta. Lägg bröden på ett fat.

5

Hetta upp rikligt med rapsolja i pannan och stek kycklingen riktigt krispig och gyllene på medelvärme, ca 5 min på båda sidor.

6

Skölj salladen och dra loss fyra fina blad.

7

Montering: Fördela chipotlemajo i botten av varje bröd. Lägg på salladsblad och den stekta kycklingen. Toppa med rödlöksskivor och den inlagda gurkan. Lägg på locken och servera meddetsamma.

Bild:

Susanna Blåvarg