Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
100 g | Knäckebröd, välj ett glutenfritt havreknäcke | |
300 g | Lemon Curd | |
200 g | Färskost | |
3 dl | Vispgrädde | |
250 g | Jordgubbar | |
Från ditt skafferi | ||
50 g | Smör | |
0,5 dl | Honung | |
1 msk | Florsocker |
Havresmul: Bryn smöret i en kastrull. Mixa samman det brynta smöret, havreknäcke och honung till ett kladdigt smul i en matberedare.
Ta fram en form och lägg i bakplåtspapper. Häll ut blandningen i formen och ställ in i frysen i 10 minuter.
Lemoncurdkräm: Vispa lemoncurd och färskost till en slät krämig smet. Tillsätt florsockret och vänd samman.
Vispa grädden på låg hastighet till en krämig och fin konsistens. Vänd ner grädden i lemoncurdsmeten och vänd ihop försiktigt. Fyll en spritspåse med smeten.
Skölj och halvera jordgubbarna.
Montera i glas eller gör ett fint upplägg med alla komponenter på en tallrik.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Jordgubbar Frysta 750g Magnihill
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant