Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Ägg | |
100 g | Provoloneost | |
300 g | Nötfärs | |
1 st | Ciabatta | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
200 g | Passerade Tomater | |
600 ml | Solrosolja | |
2 st | Aubergine | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
2 msk | Parmesanost |
Skär auberginen i skivor och lägg skivorna på ett stort fat. Strö salt över alla skivor och låt vila i 20 minuter. Lägg färsen, ägget, finhackade persiljan, rivna parmesanen och brödet(som legat i lite vatten och salt, tidigare)i en bunke och rör om. Forma färsen till många köttbullar och ställ köttbullarna åt sidan, så länge. Torka av aubergineskivorna från salt och vätska och fritera dem i het olja i en panna med lite högre kanter. På varje auberginskiva läggs en köttbulle och så viks det hela till en rullad. Fortsätt med proceduren tills alla köttbullar och auberginskivor är slut. Ta fram en plåt eller en rektangulär ungsform och smörj den med lite olja. Häll på lite av den passerade tomaten på botten, så det precis täcker och lägg rulladerna i rader. Häll på resten av den passerade tomaten och täck det hela med tunna skivor av provolone-osten(kan ersättas med scamorza eller pizzamozzarella). Slutligen lite riven parmesan på toppen och låt den ungsbaka klart i ugnen i cirka 30 minuter på 180 graders värme. Servera dessa rullader varma. En vegetarisk variant av rätten är att ersätta köttbullarna med oliver och kapris samt ytterligare riven parmesan som fyllning och en klick pesto genovese.
1 Ciabatta Surdegsbullar EKO/KRAV Fryst Il Fornaio