Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2 tsk | Dijonsenap | |
| 2 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 2,5 dl | Rapsolja | |
| 2 st | Ägg | |
Knäck äggen och lägg gulorna i en plastbunke som du ställer på en fuktig disktrasa (för att bunken inte ska ramla runt när du vispar).
Vispa ihop äggulor och senap. Droppa försiktigt ned oljan i bunken samtidigt som du vispar. När majonnäsen börjar tjockna kan du droppa i lite vinäger (eller citronsaft). Fortsätt sedan att droppa i oljan samtidigt som du vispar.
Nu ska du smaksätta. Så. Smaka på. I med lite salt, lite mer vinäger eller citron. Nu vet du hur en vanlig majonnäs blir till.
Bild:
Johanna Åkerberg Kassel

4,20 kr /st

153,26 kr /kg

139,80 kr /l

40,56 kr /l
