Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
30 g | Parmesanost | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 msk | Olivolja | |
1 st | Sardeller | |
1 kg | Kycklingben | |
1 dl | Kalamataoliver | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt Fint | |
500 g | Körsbärstomater | |
1 st | Basilika - färsk | |
2 msk | Kapris | |
350 g | Tagliatelle |
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka vitlöken. Stek den i 1 minut tillsammans med hackade sardeller. Tillsätt tomater, oliver, kapris. Låt puttra i 5 minuter. Tillsätt kycklingen, salt och peppar. Rör runt och stek i några minuter. Riv ner hälften av basilikan. Lägg i en ugnsform och stek i ugnen i ca 30 minuter.
Koka pasta och servera kycklingen med pastan blandat med riven basilika. Riv över parmesan.
Rekvisita: Villeroy & Boch, Jean Dubost, Laguiole
Näringsvärde: Energi (kcal) 571,9, Protein (g) 44,7, Fett (g) 11,4, Kolhydrater (g) 68,8
Bild:
Linnea Swärd
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt