Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Cayennepeppar | |
75 g | Smör | |
3 st | Ägg | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
150 g | Västerbottensost | |
0,25 st | Dill - färsk | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
70 g | Löjrom |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tärna smöret och blanda med mjöl till en torr pajdeg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter mitt i ugnen.
Vispa hälften av grädden. Blanda försiktigt vispad grädde, flytande grädde och äggulor i en skål.
Tillsätt riven ost och smaka av med salt och cayennepeppar.
Häll ostsmeten i pajskalet och grädda i cirka 20 minuter mitt i ugnen tills pajen har en gyllene färg. Låt svalna.
Uppläggning Stansa ut minipajer med en stansring, alternativt en rund pepparkaksform, och lägg upp på ett fat. Lägg en klick löjrom och lite crème fraiche på varje tarte och toppa med en dillkvist.
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kalixlöjrom Fryst 250g Bröderna Perssons Piteå