Supersallad med bönor, korn, jordärtskocka och äpple
Henrik Ennart & Niklas Ekstedt

Supersallad med bönor, korn, jordärtskocka och äpple

45 minEnkelt
304,50 kr
4 portioner32,86 kr per portion
Olika tarmbakterier gillar olika saker - den här salladen innehåller en stor bredd av skilda slags fibrer så att alla middagsgäster får sitt. Receptet kommer från boken “Happy food - om hur mat och lycka hänger ihop”.

10 stJordärtskocka
1 stÄpplen
200 gFärska champinjoner
2 mskRödvinsvinäger
0,5 stFärsk timjan
1 dlKorn
5 mskOlivolja
1 dlHasselnötter
2 mskTranbär
1 dlBondbönor
1 dlSvarta Bönor
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180°C.

2

Tvätta och dela jordärtskockorna på längden.

3

Klyfta champinjonerna.

4

Lägg jordärtskockor och champinjoner i en ugnsfast form med timjan och häll på ungefär hälften av olivoljan och salt.

5

Ställ i ugn och tillaga 30 minuter, eller tills jordärtskockorna nästan är mjuka i mitten.

6

Klyfta äpplet och lägg i samma ugnsform. Fortsätt rosta 10 minuter.

7

Blanda bönor och korn med vinäger och resterande olivolja. Smaka upp med salt och peppar.

8

Toppa med rostade grönsaker, bondbönor, hasselnötter och tranbär.

Bild:

David Loftus