Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 4 msk | Vatten | |
| 1 st | Gul lök | |
| 125 g | Mozzarellaost | |
| 1 krm | Salt | |
| 400 g | Krossade Tomater | |
| 6 st | Ägg | |
| 1,5 tsk | Pepparrot Färsk | |
| 270 g | Chorizo | |
| 1 st | Chipotle | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 1 msk | Kapris, Hel | |
| 3 st | Kalamataoliver | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Stjälkselleri | |
| 4 skiva | Lantbröd | |
Söndagsägg: Blötlägg chipotlechilin i 5 min och finhacka den sedan.
Ta bort skinnet från korven och grovhacka korvköttet. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och finhacka sellerin.
Hetta upp olivoljan i en stor panna på medelvärme. Tillsätt chorizo, lök, vitlök och selleri. Stek i ca 5 min. Rör om då och då.
Tillsätt krossade tomater, kapris, oliver, finhackad chili och vatten. Koka upp och låt sjuda tills såsen har tjocknat i ca 5-7 min.
Skala och riv pepparrot och tillsätt i pannan. Smaka av med salt och peppar.
Knäck ner äggen i såsen och låt puttra tills äggvitorna har stelnat.
Rosta brödet i en brödrost.
Lägg en bit rostat bröd på fyra tallrikar. Lägg 1-2 ägg på varje brödbit och fördela korvsåsen på tallrikarna. Toppa med mozzarellabitar och basilikablad och ringla över olivolja.
Styling &
Näringsvärde: 723 kcal, 39 g protein, 51 g fett, 48 g kolhydrater
Bild:
Bobby Fisher

19,67 kr /kg

135,60 kr /kg

37,18 kr /kg

4,20 kr /st

157,27 kr /kg

95,83 kr /kg

1 150,00 kr /kg

179,67 kr /kg

619,00 kr /kg

240,88 kr /kg

55,90 kr /kg

59,23 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l
