Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 700 g | Färskpotatis | |
| Spenat | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 200 g | Färsk bladspenat | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 30 g | Sötmandel Naturell | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Smör | |
| Lax | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 200 g | Färskost Naturell | |
| 1 krm | Salt | |
| 600 g | Färsk laxfilé | |
| 1 msk | Citron | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Skölj potatisen och koka i saltat vatten.
Lax: Lägg laxen i en ugnsfast form och skär 4 snitt längs med laxfilén om den är hel. Salta och peppra lite lätt efter smak.
Skölj och riv citronskal och blanda med färskost. Pressa i citronsaft och tillsätt finhackad persilja. Tillsätt en nypa salt och peppar och bred röran över laxen. Sätt in i ugnen ca 15 min.
Spenat: Skölj spenaten och skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och spenat i smöret i en varm panna. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg upp i en skål. Strö över hackade mandlar.
Servera laxen med kokt potatis och smörstekt spenat.
Näringsvärde: 745 kcal, 39 g protein, 49 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
22,17 kr /kg

2 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

30,00 kr /kg

185,00 kr /kg

21,95 kr /st

122,50 kr /kg

258,00 kr /kg

54,24 kr /kg

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg