Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Muffinssmet | ||
1 dl | Blåbär | |
0,5 dl | Rapsolja | |
0,5 msk | Äppelcidervinäger | |
1 tsk | Vaniljpulver | |
2 tsk | Bakpulver | |
1,5 dl | Hasselnötsdryck | |
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Strösocker | |
2 dl | Vetemjöl | |
Övrigt | ||
10 st | Bakformar Papper | |
Frosting | ||
100 g | Vegansk choklad | |
100 g | Margarin Mjölkfritt | |
200 g | Florsocker |
Sätt ugnen på 180°C och lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Om du inte har en speciell muffinsplåt så går det bra att ställa formarna på en vanlig plåt istället.
Rör smör och siktat florsocker krämigt.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, och socker.
Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Häll ner smält choklad i frostingen och blanda väl.
Vispa ihop växtmjölk, vaniljextrakt, olja och äppelcidervinäger i en stor bunke.
Ställ in i kylen i ca 30 minuter tills frostingen är tillräckligt kall och fast för att kunna toppa muffinsen med.
Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd om med stora tag till en jämn smet. Tillsätt blåbär. Var noga med att inte blanda för länge, då blir muffinsen sega.
Häll smeten i formarna och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Förbered under tiden frostingen. Ta sedan ut och låt svalna helt.
Vit chokladfrosting:
Bild:
Sofia von Porat
1 Blåbär Frysta 500g Magnihill
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant