Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kronärtskocka | ||
| 0,25 st | Färsk timjan | |
| 1 l | Grönsaksbuljong | |
| 1 tsk | Salt | |
| 85 g | Citron | |
| 4 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 0,5 dl | Olivolja | |
| 4 klyfta | Vitlök | |
| 1 st | Lagerblad | |
| 4 st | Kronärtskocka Färsk | |
| 1 st | Gul lök | |
| Citronsmör | ||
| 150 g | Citron | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 125 g | Smör | |
| 0,5 tsk | Honung Flytande | |
Skär av skaftet på kronärtskockorna. Skala och dela löken i 4 bitar. Skala och dela vitlöksklyftorna på mitten.
Lägg kronärtskockorna i en kastrull tillsammans med lök och vitlök. Häll på vinet, buljongen och olivoljan. Lägg i lagerblad, salt, timjan och citron.
Koka upp och låt kronärtskockorna sjuda under lock i cirka 45 minuter. När bladen går lätt att dra av är kronärtskockorna färdiga. Dra av kastrullen från plattan och låt svalna något.
Gör smöret: Rör smöret mjukt eller vispa det med elvisp. Riv skalet av citronen och pressa ut ca 2 tsk saft. Tillsätt citronskal, -saft och honung. Smaka av med salt.
Plocka bladen från kronärtskockan och dippa i smöret. Ät den mjuka delen på bladen.
Bild:
Susanna Blåvarg

134,75 kr /kg

54,24 kr /kg

135,80 kr /l

217,27 kr /kg

86,73 kr /kg

19,67 kr /kg

3,99 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

3 737,50 kr /kg

129,00 kr /kg

111,90 kr /kg
