Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
450 g | Tortilla Wrap | |
70 g | Färsk bladspenat | |
Quinoa med valnötter | ||
80 g | Valnötter | |
100 g | Aprikoser Torkade | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Quinoa | |
Rödbetsröra | ||
5 st | Rödbetor Färsk | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Getost, Chevre | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Rödbetsröra: Skrubba rödbetorna och koka i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt svalna. Skala rödbetorna och lägg i en mixer och mixa snabbt bara några sekunder. Tillsätt getost, pressad vitlök och salt och peppar. Mixa tillsammans i en en halv till en minut till en jämn smet.
Hacka valnötter och rosta dem lätt i en stekpanna. Skär aprikoserna i små bitar. Låt quinoan svalna och blanda med valnötter, hackad basilika och aprikos.
Lägg ut bröden och klicka på rödbetsröra i mitten på alla bröd. Sprid ut lite men inte ända ut i kanterna. Placera ut spenatbladen på röran. Klicka ut quinoan med valnötter och aprikos och sprid ut. Vik upp den nedersta sidan framför dig och vik sedan in båda sidorna mot mitten.
Näringsvärde: Energi (kcal) 732,2, Protein (g) 25,2, Fett (g) 34,4, Kolhydrater (g) 74,1
Bild:
Linnea Swärd
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt