Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
5 st | Ägg | |
100 g | Smör | |
4 dl | Dinkelmjöl | |
1 tsk | Salt Fint | |
6,5 dl | Mellanmjölk |
Blanda äggen med lite mer än hälften av mjölken och rör om försiktigt ett par minuter (vispa ej). Smält smöret. Sikta försiktigt ner mjölet och saltet och rör hela tiden. Häll i det smälta smöret och fortsätt att röra tills smeten är slät. Häll i resten av mjölken och rör en stund till. Ställ sedan smeten åt sidan i 20-30 minuter. Är det panikbrådis går det att steka pannkakorna direkt, men smeten blir slätare om den får stå och vila en stund. Stek pannkakorna i smör. Servera dem med sylt eller sirap, alternativt ett par skivor lagrad ost och rökt skinka för en matigare variant.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Mellanmjölk Lite Längre Hållbarhet 1.5% 1L Garant