Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Kakao- och pinjekaramell | ||
| 4 msk | Kakaonibs | |
| 1,5 msk | Strösocker | |
| 50 g | Pinjenötter | |
| Honungsyoghurt | ||
| 0,5 dl | Honung Flytande | |
| 5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| Marinerade jordgubbar | ||
| 1 st | Mynta - färsk | |
| 500 g | Jordgubbar Färska | |
| 1 st | Apelsin | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
Smält strösocker försiktigt i en stekpanna. Rör så lite som möjligt för att förhindra klumpar.
Lägg i pinjenötter och kakaonibs när sockret blivit gyllene och rör runt så att allt täcks.
Sprid sedan ut allt på en bricka eller bakplåtspapper. Hacka sönder när det svalnat.
Marinerade jordgubbar: Snoppa och skiva jordgubbarna. Skölj apelsinen noga, torka och riv av det gula skalet.
Blanda skalet i en rymlig skål med juicen från apelsinen.
Finhacka myntan och blanda i tillsammans med en matsked honung. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera i 15-30 minuter.
Vispa ihop yoghurt och honung luftigt.
Montering: Varva jordgubbar, honungsyoghurt och karamell i portionsglas. Skeda över överbliven marinad och servera!
Bild:
Linnea Swärd

745,00 kr /kg

812,50 kr /kg

49,90 kr /kg

269,50 kr /kg

199,00 kr /kg

1 Apelsin i Nät "Navelinas" Klass1
21,95 kr

22,95 kr /kg

111,90 kr /kg