Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Gurka | |
| 4 st | Ägg | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 370 g | Rödbetor Skivade | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Pytt i panna | ||
| 500 g | Palsternacka | |
| 300 g | Potatis Fast | |
| 280 g | Bacon Tärnat | |
| 250 g | Vanliga morötter | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 225 g | Bondbönor | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Gul lök | |
| 0,5 tsk | Salt | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pyttipanna: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis, palsternacka och morötter. Skär bort den grova nedre delen på sidfläsket men spara fettkappan.
Tärna fläsket i lika stora bitar som grönsakerna. (Det går också bra med tärnat bacon). Blanda samman allting på en plåt tillsammans med olja, salt och peppar. Rosta i ugn i ca 30 min tills rotfrukter och fläsk har fått fin färg. Tillsätt bondbönorna de sista 5 min.
Tillbehör: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek äggen som du vill ha dem. Lättstekta eller vändstekta. Salta och peppra efter smak.
Skölj och skär gurkan i stavar.
Servera pyttipannan med stekt ägg, gurkstavar och rödbetor.
Näringsvärde: 660 kcal. 27 g protein, 39 g fett, 45 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist

62,78 kr /kg

4,20 kr /st

91,07 kr /kg

33,90 kr /kg

22,17 kr /kg

142,50 kr /kg

13,95 kr /kg

57,67 kr /kg

19,67 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

