Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 0,5 l | Vatten | |
| 2 tsk | Chilipulver | |
| 85 g | Citron, (0,5 st) | |
| 0,5 l | Matlagningsvin Vitt | |
| 1 st | Vanliga morötter | |
| 1 dl | Matolja | |
| 1 st | Purjolök | |
| 1 st | Gul lök | |
Hetta upp oljan i en kastrull.
Bryn skal från 1 kg insjökräftor eller havskräftor, tomatpuré, chilipulver, citron och grönsaker ordentligt, så att skal och grönsaker får rejält med färg.
Tillsätt vatten och vin och låt det koka i 45–60 minuter utan lock.
Sila ner vätskan i en ny kastrull och låt det koka ihop utan lock tills det är ordentligt koncentrerat och bara cirka 1/5 finns kvar.
Bild:
Ann-Sofi Rosenkvist

54,24 kr /kg

135,80 kr /l

13,95 kr /kg

38,42 kr /kg

19,67 kr /kg

119,75 kr /kg

779,27 kr /kg

28,95 kr /l
