Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sås | ||
| 1 tsk | Honung | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| 2 dl | Kokosmjölk | |
| 0,5 tsk | Sambal Oelek | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Basmatiris | |
| Kyckling | ||
| 2 msk | Rapsolja | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 kg | Kycklingben Frysta | |
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 st | Zucchini | |
| 250 g | Vanliga morötter | |
| 1 st | Koriander - färsk | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 2 st | Lime | |
| 0,5 st | Rödlök | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn. Finhacka chilin och grovhacka koriandern. Blanda alltsammans med limesaft och limeskal, olja, salt och peppar i en bunke.
Skala morötterna och skär dem i slantar. Skölj och tärna zucchinin och skala och grovhacka löken. Lägg kycklingbenen och grönsakerna i en ugnsfast form och gnid in kryddblandningen ordentligt. Sätt in i ugnen ca 35- 40 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Sås: Koka upp kokosmjölk med soja, honung, sambal oelek och 1 dl spad från kycklingen när den är klar.
Servera kycklingen tillsammans med kokossås och ris.
Näringsvärde: 666 kcal 55 g protein 32 g fett 55 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

51,80 kr /l

179,75 kr /kg

41,50 kr /kg

103,80 kr /kg

13,95 kr

269,50 kr /kg

299,00 kr /kg

238,00 kr /kg

42,02 kr /kg

30,00 kr /kg

111,90 kr /kg

296,67 kr /l

59,95 kr

1 Rapsolja Kallpressad EKO/KRAV
99,90 kr /l

217,27 kr /kg

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg
