Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Honung | |
0,5 kg | Jordnötter Rostade | |
1 krm | Flingsalt | |
1 msk | Rapsolja |
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Strö ut jordnötterna på plåten och rosta mitt i ugnen under 10–20 minuter tills de är helt torra. Ju längre tid nötterna är i ugnen desto mer rostad smak får de.
Öppna ugnsluckan och släpp ut ånga ibland.
Låt nötterna svalna och lägg dem i en matberedare (spara 1 näve till slutet för ett crunchy smör) och mixa till en slät, krämig smet. Mixa ner olja, salt och honung och den sista näven jordnötter och låter maskinen gå cirka 15 sekunder till.
Häll över i rena glasburkar, ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt