Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Senapsvinägrett | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Dill - färsk | |
1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
4 msk | Olivolja | |
1,5 msk | Senap Grovkornig | |
Laxen | ||
1 msk | Flingsalt | |
800 g | Färsk laxfilé | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Chiliflakes | |
0,5 msk | Svartpeppar | |
1 msk | Strösocker | |
Vacker betsallad | ||
500 g | Rödbetor Färsk | |
100 g | Ruccolasallat | |
500 g | Gulbetor | |
600 g | Marinerad Kronärtskocka | |
500 g | Polkabetor |
Vacker betsallad: Skala 4 st av varje sort av betorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller i en matberedare. Häll av oljan från kronärtskockorna och skölj ruccolasalladen.
Senapsvinägrett: Vispa ihop olja med balsamvinäger och senap till en slät konsistens. Finhacka och tillsätt dillen. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop betor, kronärtskockor och ruccola med vinägretten men spara några betor till topping.
Lax: Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Gnid in laxkuberna i oljan. Blanda ihop chiliflakes, socker, flingsalt och peppar från kvarn på en tallrik. Vänd laxkuberna i chiliblandningen. Hetta upp en grillpanna och grilla laxkuberna ca 1-2 minuter på varje sida.
Lägg upp salladen på ett fat och toppa med laxkuber och några vackra betor.
Bild:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1