Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2 l | Vatten | |
| 200 g | Morötter | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 kg | Räkor med skal | |
| 2 st | Gul lök | |
| 2 msk | Vitvinsvinäger | |
| 1 krm | Vitpeppar Hel | |
| 1 st | Fänkål Färsk | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 2 st | Lagerblad | |
Skär ner större grönsaksbitar i mindre bitar.
Fräs grönsaksskal, grönsaksbitar och fisk- och skaldjursrens i olja på svag värme i ca 5 min.
Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 1 min. Tillsätt vinäger, vatten, vitpepparkorn och lagerblad och låt buljongen sjuda på medelvärme i ca 30 min. Ta av buljongen från plattan och låt stå och dra i minst 1 tim.
Sila buljongen genom en finmaskig sil. Häll upp buljongen på flaska eller frys in i isformar.
Bild:
Pelle Bergström

13,95 kr

1 Räkor med Skal 70/90 Fryst MSC
143,00 kr /kg

19,67 kr /kg

47,45 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

139,80 kr /l

485,00 kr /kg

119,75 kr /kg

3 737,50 kr /kg

