Spenatsoppa

Spenatsoppa

15 minEnkelt
90,40 kr
4 portioner4,20 kr per portion
Spenatsoppa

1 stPurjolök
1 krmSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
600 gSpenat Hackad Fryst
1 krmSvartpeppar
1 stBaguette
2 mskVetemjöl
Instruktioner
1

ngredienser Portioner: 4

6 minibaguetter
1/2 purjolök
1 msk smör eller margarin
600 g fryst hackad spenat
2 msk vetemjöl
13 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och svartpeppar
4 ägg
180 g strimlad rökt skinka

Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i matfettet. Tillsätt spenaten och låt den tina på svag värme och låt det mesta av vätskan koka in. Strö över mjölet och fräs ytterligare 1 min.
Häll på buljong och låt soppan koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka äggen i 8–10 minuter. Skala och hacka dem.
Servera soppan med ägghacket, skinkan och minibaguetterna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd, byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Gör äggfri: uteslut äggen.

Bild:

Ica