Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Purjolök | |
1 krm | Salt Fint | |
1 msk | Smör | |
600 g | Spenat Hackad Fryst | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Baguette | |
2 msk | Vetemjöl |
ngredienser Portioner: 4
6 minibaguetter
1/2 purjolök
1 msk smör eller margarin
600 g fryst hackad spenat
2 msk vetemjöl
13 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och svartpeppar
4 ägg
180 g strimlad rökt skinka
Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i matfettet. Tillsätt spenaten och låt den tina på svag värme och låt det mesta av vätskan koka in. Strö över mjölet och fräs ytterligare 1 min.
Häll på buljong och låt soppan koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka äggen i 8–10 minuter. Skala och hacka dem.
Servera soppan med ägghacket, skinkan och minibaguetterna.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd, byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Gör äggfri: uteslut äggen.
Bild:
Ica
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria